Doprava ZDARMA do GLS Parcelshopů

Lithiová motobaterie – skvělá volba pro Váš motocykl

Proč jsou lithiové motobaterie lepší než olověné? Lithiové (LiFePO4) motobaterie jsou stále více populární. Zejména díky použité technologii na bázi lithia mají výborné vlastnosti. Stále vyšší prodeje lithiových motobaterií ve světě způsobují, že jejich cena postupně klesá, a proto jsou stále dostupnější. Lithiové motobaterie jsou úplně bezúdržbové, neobsahují žádnou kyselinu a díky tomu je možné je umístit do motorky v jakékoli poloze, např. na boku anebo případně i obráceně (póly směrem dolů). Neobsahují žádné jedovaté kovy jako např. olovo, rtuť anebo kobalt. Jsou atraktivní i díky výborným uživatelským vlastnostem - jsou až o 60% lehčí, dodávají až 40x vyšší startovací proud, než je kapacita baterie. Mají velmi dlouhou životnost, přibližně 2 000 nabíjecích cyklů, velmi nízký koeficient samovybíjení - vydrží nabité až 1 rok. Všechny lithiové motobaterie jsou samozřejmě nabity a připraveny k okamžité montáži do motocyklu.

Jak pečovat o lithiovou motobaterii? Je doporučeno ji pravidelně dobíjet každých 6 měsíců. Nabíjení je možné proudem až 10x vyšším, než je kapacita baterie; díky tomu je nabitá velmi rychle. Je nutné použít nabíječku, která je určena pro lithiové baterie. A nikdy nesmí být použit program pro desulfataci. Lithiovou motobaterii je doporučeno skladovat při teplotě mezi 20-25 stupňů.

V motocyklu lze nahradit běžnou olověnou baterii pomocí lithiové motobaterie. Není nutná žádná úprava elektroinstalace. Nicméně, je žádoucí, aby motocykl měl napětí při chodu motoru naprázdno mezi 14-15V.

Je lithiová motobaterie cenově výhodná? Cena lithiové motobaterie je vyšší než u olověné. Ale pokud porovnáme trvanlivost, dlouhodobou životnost a užitné vlastnosti, lithiová motobaterie se opravdu vyplatí. Navíc je velmi spolehlivá a zajišťuje stabilní fungování Vašeho motocyklu.

Proč je výhodnější dát přednost lithiové motobaterii před olověnou WET-zaplavenou?

Důvodů je opravdu hodně:

  • Především jsou až o 60% lehčí než „klasické“ olověné motobaterie
  • Životnost je několikanásobně vyšší, přibližně 2000 cyklů
  • Startovací proud (A) může být až 40x vyšší než kapacita (Ah)
  • Možnost nabíjení proudem (A) až 10x vyšším, než je kapacita lithiové motobaterie
  • Velmi nízké samovybíjení
  • Doporučuje se nabíjet pouze 1x za 6 měsíců
  • Neobsahuje jedovaté kovy (olovo, rtuť, kobalt), ani kyselinu sírovou
  • Je možné instalovat v jakékoli poloze, není riziko úniku kapaliny

Nejvíce oblíbené u našich zákazníků jsou lithiové motobaterie SKYRICH.

Kompletní nabídku uvádíme v tomto odkazu.        

Tip pro Vás:

Nabízíme nabíječku pro lithiové + AGM motobaterie SKYRICH, za skvělou cenu!

Lithiové motobaterie (LiFePO4) se opravdu vyplatí. Jsou o něco dražší než olověné, ale vzhledem k výhodám, zejména díky násobně vyšší životnosti, nakonec ušetříte