Doprava ZDARMA do GLS Parcelshopů

Lithiový článek LiFePO4 - Ganfeng

Něco pro české pro kutily

Taky patříte mezi nadšence, kteří si občas něco rádi poupraví nebo vyrobí? Nyní v „době fotovoltaické“ zase ožila diskusní fóra plná takových kutilů. A právě pro takové z vás máme v nabídce LiFePO4 článek Ganfeng GFB280, 3.2V, 280Ah, ze kterých si můžete poskládat trakční baterii s napětím nejčastěji např. 12V/24V/48V a pořádnou kapacitou. Upozorňujeme ale, že jsou k tomu potřeba jisté odborné znalosti.

Co ten název?

Že jste o značce Ganfeng nikdy neslyšeli? Společnost Ganfeng Lithium založená v roce 2000 je největší producent lithiové soli v Číně a druhý největší zpracovatel lithia na světě. Prodává produkty např. společnostem Tesla, BMW, LG Chem. V roce 2022 byla hodnota společnosti odhadnuta na 26 mld. USD. V Číně se vyrábí téměř 80% světové produkce lithiových akumulátorů. Není divu, že naprostá většina LiFePo4 bateriových článků, se kterými se můžeme setkat mají původ právě v této zemi. 

Prvotřídní kvalita

Prismatické články GanfengLiEnergy patří do kategorie kvality Grade A. To znamená, že je každý z nich je opatřen unikátním QR kódem viz. foto na důkaz toho, že úspěšně prošel testem kvality a splňuje výrobcem deklarované parametry. Pokud by tomu tak nebylo, QR kód je znehodnocen, aby byl nečitelný nebo zcela chybí. Takové články pak spadají do Grade B a nižší.

GN_blog_lithiovy_clanek_genfeng_02

Obecné vlastnosti Ganfeng 280:

  • Navržen primárně pro fotovoltaiku.
  • Schopnost dodávat vysoký výkon až 1C = vybíjení 280 A.
  • Životnost okolo 6000 cyklů při 80% DOD (při nabíjení/vybíjení 0.5C, 25°C).
  • Prismatický typ článku přináší úsporu místa při sestavování baterií a akubloků.
  • Tepelně a chemicky stabilní provedení článku LiFePO4.
  • Nehrozí únik toxických chemikálií.
  • Odolné hliníkové pouzdro pro vyšší mechanickou odolnost.
  • Článek vhodný i pro větší bateriová úložiště.

Víte že?

Akumulátor ve smyslu elektrochemického zdroje je obecné pojmenování pro baterie i bateriové články. Kdyžto pojem baterie je správný název pouze pro sestavu dvou a více článků.